IMG 8972 Min 3
Sita Land-Dotinga
Re-integratieadviseur - Jobcoach
sita@deltawerkers.nl

Ik ben Sita Land Dotinga. “famke út de wâlden”. Ik woon in Surhuizum, Achtkarspelen, samen met mijn man en onze twee kinderen. Naast mijn werk ben ik ook politiek actief en vind ik het heerlijk om een lange wandeling te maken. Hoofd leeg, hart vol! Ook kan ik erg genieten van het samenzijn met familie of vrienden.

Mensenwerk, dat heb ik altijd leuk gevonden. Op mijn 15e ben ik begonnen als kassamedewerkster bij (toen nog) Super de Boer. Ik vond vooral het contact met de mensen heel erg leuk. Ik wist niet goed wat ik “later” wilde worden. Je hebt mensen die weten het al van jongs af aan, maar bij mij was dit nog een hele zoektocht. Al stond het contact en het helpen van en met mensen altijd centraal.

Ik heb een poosje de kappersopleiding gevolgd, maar dat bleek niet helemaal mijn ding. Daarna heb ik de opleiding directiesecretaresse gevolgd en kwam tijdens een stageperiode aan het werk bij een uitzendbureau. Ik zat daar helemaal op mijn plek. Ik vond het fantastisch om zoveel contact te hebben met mensen en kwam er dan ook achter dat het helpen van zowel de werkzoekenden als de klanten goed in mijn straatje pasten. Ik ben in totaal zo’n 12 jaar werkzaam geweest binnen de uitzendbranche. Tijdens de laatste jaren mocht ik ook een aantal medewerkers begeleiden tijdens een jobcoach/Werkfit traject. Ik vond het heel erg leuk dat ik hierin ondersteuning kon bieden en merkte hoe waardevol dit was voor zowel de medewerkers als de klanten als mijzelf!

Ik werk vanuit de overtuiging dat wij elkaar kunnen helpen. Door mijn Friese nuchterheid, doortastendheid, mensenkennis en mijn brede netwerk, kan ik een goede inschatting maken van wie jij bent als persoon en wat goed bij je past. Samen praten we dan over jouw toekomst, waar sta je nu en waar wil je graag naartoe. Wat is daarvoor nodig en hoe kan ik je daarbij helpen? De antwoorden zoek ik graag met jou! Tijdens onze gesprekken komt dit als vanzelf naar boven.

Via Deltawerkers kunnen we samen kijken naar coaching binnen Modulaire-, Werkfit Maken-, Naar Werk trajecten en Jobcoaching. Ik kijk ernaar uit om dit samen met jou te gaan doen! Neem gerust contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.