Autisme - ASS

Bij Deltawerkers zijn coaches werkzaam met allround kennis en een bepaalde specifieke expertise in een onderdeel van ons vakgebied. Meerdere coaches van Deltawerkers zijn gespecialiseerd en opgeleid in het succesvol begeleiden en coachen van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) richting werk en op het werk.

Als iemand de diagnose autismespectrumstoornis (ASS) heeft, wordt informatie in de hersenen anders verwerkt dan bij de meeste mensen. Een ASS is zeker niet bij iedereen hetzelfde, de kenmerken kunnen per persoon verschillen. Die kenmerken hebben wel altijd te maken met twee dingen.

Hoe je met anderen omgaat: dat kan lastig zijn, omdat anderen niet altijd even goed begrepen worden. Je inleven in hoe iemand anders denkt of voelt is moeilijk. Andersom snappen mensen vaak ook niet goed hoe degene met ASS dingen beleeft en ervaart.

Hoe je je gedraagt: je kunt sommige onderwerpen zo interessant vinden dat je er alles van wilt weten. Het is alsof je nog alleen maar aan dat onderwerp kunt denken. Als je dingen doet, kun je daar ook helemaal in opgaan. Vaak herhaal je die dingen ook steeds opnieuw.

Iedere persoon is uniek in zijn of haar kwaliteiten en uitdagingen, ASS uit zich bij iedereen anders. Dat maakt ook de invulling van ieder afzonderlijk coaching traject uniek en persoonlijk. Samen met onze ervaren coaches ga jij rustig en in je eigen tempo onderzoeken wat het beste bij jou past en in welke richting je je eventueel verder zou willen ontwikkelen.