IVB-methodiek

Naast de meer praktische door ons gebruikte methoden en instrumenten is de rode draad binnen onze coaching de IVB-methodiek (Individueel Vraaggerichte Benadering) in combinatie met Mediërend Begeleiden; een methode waarbij elke cliënt de regie heeft over zijn eigen coaching traject. 

Bij de Individueel Vraaggerichte Benadering staat de kernbehoefte van de cliënt centraal. Ieder mens is uniek en heeft een eigen kernbehoefte. Deze behoefte wordt samen met de cliënt onderzocht en gevolgd. Het gaat er niet zozeer om dat de coach inzicht krijgt in de persoon van de cliënt, hij of zij moet inzicht krijgen in zichzelf. Hij of zij moet zijn of haar eigen talenten, kwaliteiten en beperkingen leren kennen en daarmee aan de slag!

Deze methode is erop gericht om mensen op een duurzame manier te begeleiden naar en in (betaald) werk. Hierbij streven we altijd naar een win-win situatie voor cliënt, werkgever en opdrachtgever. Onze coaches begeleiden en ondersteunen cliënten op professionele wijze bij dit proces van het ontdekken van hun kwaliteiten en interesses, het inzetten van hun eigen netwerk en het vinden van een passende baan. Na het vinden van werk, wordt de cliënt indien nodig en mogelijk door middel van jobcoaching ondersteund bij het behouden van een baan. Onze jobcoaches staan 'naast' de cliënt en bieden ondersteuning waar nodig.