Wandelcoaching

Bij Deltawerkers zijn coaches werkzaam met allround kennis en een bepaalde specifieke expertise in een onderdeel van ons vakgebied. Meerdere coaches van Deltawerkers zijn gespecialiseerd in wandelcoaching.

Wanneer je de natuur in plaats van een kantoor als praktijkruimte inzet, heeft wandelcoaching vele bewezen voordelen. Je zintuigen worden meer geprikkeld, je hoofd raakt sneller ‘leeg’, je bent alerter en komt dichter bij je gevoel, waardoor je meer contact maakt met waar het werkelijk om gaat. Je oplossingen en acties kloppen meer met waar diep van binnen je verlangen naar uit gaat.

De fysieke beweging zorgt voor de interne (onbewuste) stimulans om daadwerkelijk in actie te kunnen komen en een volgende stap te kunnen zetten. Je creativiteit wordt gestimuleerd, want door de steeds veranderende omgeving word je ‘gedwongen’ voortdurend anders te gaan kijken. Je neemt meer zuurstof op, wat invloed heeft op je fysieke gestel. Het bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’ waardoor je een meer positieve stemming krijgt.

Daardoor is wandelcoaching in vele situaties een zeer effectieve manier van persoonlijke coaching. Het heeft ons en onze cliënten vele positieve ervaringen en prachtige resultaten opgeleverd.